• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Proeverij Wijnen uit Eger, niet overtuigend

egerba-caWoensdag 2 maart 2010 - Niet altijd is een wijnproeverij even geslaagd. Waaraan dat ligt? Aan de selectie aan wijnen, de locatie, de organisatie, teveel poespas, het publiek of gewoon aan jezelf? Ergens ging er iets mis op de Eger Wijnproeverij 2011 in Boedapest, een overzichtsproeverij van de meest gerennomeerde wijnhuizen uit de regio Eger. Vorig jaar een groot succes, dit jaar echt wat minder.
Toch wist de Hongaarse wijnkenner en wijnschrijver Kati Bujdosó er een aantal wijnen uit te halen die het beschrijven waard waren.

'Afgelopen zaterdag, op 26 februari 2011, vond op de Hongaarse Academie van Wetenschappen de jaarlijkse Eger-proeverij plaats. Meer dan 25 wijnmakers uit het wijngebied Eger lieten het publiek drie van hun wijnen proeven. Een nieuwe Hongaarse wijn beleefde deze dag ook zijn première: de Egri Csillag. De proeverij werd met veel tam tam aangekondigd, maar om eerlijk te zijn, vond ik hem qua niveau wat tegenvallen. Door een zorgvuldige selectie was het gelukkig toch mogelijk om een paar goede wijnen te proeven.'

Lees meer...

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije