• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Frietje met in Boedapest

swbp-1aklDonderdag 28 november 2013 - Een nachtje stappen op de Nagymező utca in Boedapest en van tevoren een bodempje leggen of afsluiten met een snelle hap? Knort je maag, maar heb je toch echt geen zin in weer zo'n pizza slice of slappe gyros? Sinds half november kun je in een van de drukste uitgaansgebieden van de stad nu ook een frikandel, kroketje of frietje met mayo scoren. 

wwobpDe Nederlandse Werner Wilms opende daar samen met zijn Hongaarse vrouw Orsolya hun 'Snackworld Budapest'. Een gat in de markt, dat is wat Werner zag toen hij in de laatste jaren steeds vaker naar Boedapest kwam. Het heeft wel even geduurd voor hij het juiste pand op de juiste plaats kon betrekken, in de tussentijd werd nog lekker proefgedraaid op het Sziget Festival, maar zo een tent met Nederlandse en Belgische snacks op de Nagymező openen dat kan niet anders dan slagen.


swbp-2bDoor de week gaat de tent op tijd dicht, maar in het weekend kun je er tot diep in nacht terecht voor verschillende soorten snacks én zelfs voor een patatje pinda. Of heet dat eigenlijk 'friet saté'?

Snackworld Budapest zit aan de Nagymező utca op nummer 49 en is elke dag open van 12.00 tot 23.00, op donderdag tot 02.00 en op vrijdag en zaterdag tot 05.00 uur.

>>>> Redactie HV

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije