• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Sirha Budapest slokt andere beurzen op

uhe1klDonderdag 30 januari 2014 - De drie vakbeurzen Foodapest, Hoventa en Ukba die al sinds jaar en dag gehouden werden in de Hung-Expo in Boedapest en deels voor consumenten toegankelijk waren, zijn dit jaar niet meer te bezoeken. Daarvoor in de plaats komt er één grote beurs voor de gastronomie, de levensmiddelensector, de brood- & banketbakkerij en de horeca. Deze internationale Sirha Budapest wordt van 10 tot en met 12 maart 2014 gehouden.

In de afgelopen jaren daalde het aantal bezoekers op deze drie beurzen gestaag en werd het aanbod aan bedrijven ook steeds kleiner en minder veelzijdig. Een vierde gastronomische beurs die nog niet zolang bestond, Izek és Borok (Smaak & Wijn), is nu helemaal verdwenen. Het is de eerste keer dat deze Sirha in Boedapest wordt opgezet. De hoofdorganisatie in het Franse Lyon heeft in meerdere buitenlandse steden zoals Moskou, Istanboel, Genève en Shanghai haar lijnen al uitgezet en Boedapest moet nu het centrum voor Midden- en Oost-Europa worden.

Net als in eerdere jaren tijdens Foodapest wordt tijdens de Sirha ook de Hongaarse finale van de Bocuse d'Or, de prestigieuze Europese wedstrijd voor chefkoks, gehouden. Deze Bocuse d'Or wedstrijd onstond ook in het Franse Lyon, met de wereldberoemde chefkok Paul Bocuse als naamgever en hoofd van de jury. In 2016 vinden de internationale finales plaats in Boedapest.

>>>> Meer over deze beurs, Engelstalig: Sirha Budapest 2014

>>>> Redactie HV
sirha2014 webkreativ UJ hun 630x201 ENG


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije