• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Beigli Bakkers in de Lage Landen

Beigli-1klDinsdag 11 november 2014 - Vorig jaar december plaatste ik een mooi recept van Kati en Márti Bujdosó voor hét kerstgebak van Hongarije, de beigli. Maar omdat er natuurlijk ook mensen zijn die of geen tijd hebben, of geen zin om met de handjes te werken, of gewoon niet zo heel erg goed kunnen bakken - dat is niets om je voor te schamen - maar toch wel lekkere beigli met kerstmis willen eten, vroeg ik me af waar in Nederland en België beigli te koop zou zijn. Vandaar dat ik hier op Hongarije Vandaag de adressen wil verzamelen waar beigli gemaakt en verkocht wordt.

Een adres waar ik wel eens een op 'beigli' lijkende strudel met maanzaad- of walnotenvulling haalde, is de in Den Haag en omstreken beroemde Wiener Konditorei. Een helemaal echte beigli is het dus niet, deze is wat platter en breder, maar hij is wel heel lekker. En als u daar toch heen gaat, probeer dan ook de Käsekuchen, die is heerlijk!

>>>> Wiener Konditorei, Den Haag 

En in Amsterdam kun je terecht bij Bettina Bakt. In deze winkel kun allerlei soorten Duits (biologisch) gebak krijgen, maar Bettina maakt ook beigli naar een recept van een Hongaarse vriendin. Het hele jaar door bakt ze de maanzaadversie, omdat er veel Duitse klanten zijn die het graag eten, en in december maakt ze ook beigli met walnotenvulling. Ze raadt wel aan om ruim voor kerst, het liefst twee weken, de beigli te bestellen.

>>>> Bettina Bakt, Amsterdam

In Brussel zijn twee filialen van Hungarom te vinden. De nadruk ligt er op vlees en vleeswaren, maar het is ook een mooie delicatessenwinkel met zoetigheden. In ieder geval verkopen ze er de 'Grand beigli', Hongaren noemen dat eigenlijk meer een 'kalács. Ook in Temesvár kwam ik die in bakkerijen tegen, ze noemen het daar wel beigli, maar het is toch echt meer een gevuld zoetig brood. Maar als u in Brussel bent, ga er eens kijken!

>>>> Hungarom, Brussel

In Den Haag is ook de Tamas Magyar Boltja te vinden, in de weken voor kerst verkopen ze daar zowel voorverpakte als thuisgebakken beigli (maanzaad en walnoot). De winkel ligt aan de Valkenboslaan 302 in Den Haag. Bestellingen kunnen worden gedaan door een berichtje via de facebookpagina van deze winkel te sturen.

>>>> Tamas Magyar Boltja Den HaagWeet u wie er in Nederland of België beigli maakt en verkoopt? Stuur me een mailtje met uw tips - voeg als het mogelijk is ook een website of facebookpagina toe - dan plaats ik het hier in dit artikel. Ook winkels die voorverpakte beigli verkopen neem ik op in de lijst.

>>>> Tom de Smet
>>>>


Recept van Kati en Márti:

>>>> Beigli bakken voor de kerst
Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije