• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Bierfestival op de Burcht van Buda, 11 t/m 14 juni

bierf klDinsdag 2 juni 2015 - Voor de vijfde keer al weer wordt in Boedapest bij het Paleis op de Burcht een groot bierfestival gehouden en dit jaar vindt dat plaats van 11 t/m 14 juni. Gastland deze keer is België, dus naast de kleine ambachtelijke Hongaarse brouwerijen en de grote bekende biermerken zijn de Belgische bieren er goed vertegenwoordigd.

Uiteraard is er tijdens het festival ook veel muziek. Bekende Hongaarse bands treden op, maar het zijn vooral de vele dj's die het programma vullen. Op de zondagavond na, gaan die tot laat door met draaien. Het festivalterrein is open tot 3 uur in de nacht.

Toegangskaartjes kosten 1999 forint, maar om onduidelijke redenen is de prijs op donderdag 2999 forint. Op donderdag en vrijdag gaan de deuren van het festivalterrein, de twee hoven aan de westzijde van het Paleis, open om 15.00 uur. Op zaterdag en zondag om 11.00 uur. Het afrekenen van consumpties doe je met een hellopay card, jaja, ze zeggen natuurlijk weer dat dat handiger is dan cash. Maar op het wijnfestival Rosalia in mei in Boedapest liep dat toch even heel anders, het computersysteem vertoonde mankementen... Uiteindelijk besloten de wijnschenkers daar dus om de wijntjes maar gewoon in klare munt af te rekenen. Wel zo duidelijk.

Meer over het festival, het programma en kaartverkoop, Engelstalig: Sörfesztivál/Beer Festival
program nagy aGerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije