• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Hamburgers in Boedapest

hambbpVrijdag 12 juni 2015 - Als je vaak trek hebt in een hamburger en in de periode van 18 t/m 21 juni toevallig in Boedapest bent, of daarheen gaat, neem een kijkje op de Hamburger Days! De koks van een flink aantal eettentjes en restaurants in Boedapest staan samen in het Millenáris Park om elkaar de loef af te steken met de lekkerste hamburger.

Naast de vakwedstrijd ’Beste Hamburger’ is er ook een eetwedstrijd waarin, jawel, er zoveel mogelijk hamburgers in korte tijd naar binnen gewerkt moeten worden. Je moet er maar van houden. Een overzicht van het programma is op de website niet te vinden, maar het schijnt dat die wedstrijd op zaterdag 20 juni tussen 15.00 en 17.00 plaatsvindt. Het evenement is gratis toegankelijk. Als je dus een hamburger wilt eten - er zijn ook andere hapjes te koop en er is bier en pálinka - ga dan naar het Millenáris Park.

Geen tijd om erheen te gaan en wil je toch in Boedapest een goede hamburger eten? János Jancsa, de oprichter van het Hongaarstalige BurgerBlog.hu, heeft ook een googlemap gemaakt met daarop een groot aantal adressen in de de stad waar ze lekkere hamburgers verkopen. Het lijkt wel alsof er in Boedapest een hamburgerepidemie is uitgebroken die zich ook nog eens uitbreidt over de rest van het land. En János (Burgerpápa) test ze allemaal zelf! 

>>>> De Hamburgerplattegrond - Nagy Burger Blog Térkep

hambbp gr

>>>> Facebook: https://www.facebook.com/bestofhamburger?_rdr


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije