Een stukje Indonesië in een Nederlandse kroeg in Budapest

Interieur van 'de Amstel'Dinsdag 20 mei 2008 - Advertorial - Al bijna 15 jaar is het Amstel River Café in Budapest enerzijds een Nederlandse enclave in Budapest, maar anderzijds een heerlijke smeltkroes van vele nationaliteiten en gezindten.
Bij binnenkomst komt de Amsterdamse kroegsfeer je onmiddellijk tegemoet, maar de begroeting die daarop volgt is in eerste aanleg in het Hongaars, maar is al snel ook in het Duits of Engels. Alsof de smeltkroes nog niet groot genoeg is, organiseren de eigenaren, de Nederlander Theo Migo en de Hongaar Feleki Attila, op 30 mei voor de 4e keer met succes een Indonesische Rijsttafelavond.  

Het Amstel River Café is in Budapest ontstaan in het midden van de jaren '90. Het ijzeren gordijn was net gevallen en Hongarije ging zich steeds meer op de rest van Europa richten. Ook de rest van Europa richtte zich steeds meer op Oost-Europa. Tal van grote Nederlandse bedrijven openden vestigingen en gingen zich manifesteren op de nieuwe markten. Het management van die bedrijven werd veelal gevormd door Nederlanders die in en om Budapest gingen wonen.
De AmstelBij gebrek aan gezellige kroegen ontstond ‘de Amstel' in het centrum van Budapest en groeide uit tot een van de ankerpunten voor de Nederlandse gemeenschap.
Het huidige eigendom van ‘de Amstel' is in handen van de Nederlander Theo Migo en de Hongaar Feleki Attila. De dagelijkse leiding ligt bij de tot internist opgeleide Attila.
De normale kaart van ‘de Amstel' kent naast Hongaarse gerechten bijvoorbeeld ook fricandellen speciaal, kroketten en saté. Periodiek worden er dus ook andere typische ‘hollandse' gerechten, zoals een Indonesische rijsttafel, gereserveerd. Allemaal ingrediënten om je in Amsterdam te wanen, terwijl het Donauwater vrijwel langszij stroomt.
De vorige Indonesische avonden waren stuk voor stuk een succes. Met 40 beschikbare stoelen was het snel een uitverkocht huis.
Tijdens deze 4e editie worden in totaal 13 verschillende Indonesische gerechten geserveerd, verdeeld over twee gangen. Alles wat u verwacht in een rijsttafel zal er zijn.

Reserveren is beslist noodzakelijk. Bel of mail hiervoor met Theo Migo.



>>>> Locatie

Amstel River Café
Páriszi utca 6
Budapest

>>>> Datum

30 mei 2008

>>>> Aanvang

Welkom vanaf 19.45, vanaf 20.30 wordt het eten geserveerd

>>>> Kosten

HUF 7.500 per persoon

>>>> Reserveren


+36 30 9 46 17 19

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije