Zo kan het dus ook...

menzDinsdag 14 februari 2012  - Afgelopen weekend verbleven mijn vriend en ik een paar dagen in Boedapest. De tweede dag zijn we bij Menza (Lizst Ferenc tér) gaan eten. Een leuke eetgelegenheid in Retro stijl, echt aanbevelenswaardig.

 

De ontvangst was zeer vriendelijk; bij het uitzoeken van de tafel ontstond er al enige hilariteit tussen ons het bedienend personeel. Gaandeweg de avond werd het behoorlijk druk. We waren naar het Mangalica-fesztivál geweest, dus het moest een Mangalica gerecht worden. Pasta met een heerlijke kaas erbij. Zalig! De bediening was super. Wat in het Hongaars kon, ging in het Hongaars, maar overschakelen naar het Engels was geen enkel probleem.

Bij het afrekenen gebeurde er iets wat we nog nooit hebben meegemaakt in heel Hongarije: aan de hand van de bon uitgelegd wat we gegeten en gedronken hadden. Maar het mooiste komt nog: het tip-bedrag werd uitgelegd! Heel omzichtig werd gezegd dat áls we tevreden waren we het bedrag van 10% zouden mogen betalen. OK, het stond op de bon, maar dat staat het tegenwoordig altijd in Hongarije, maar we mochten zo waar kiezen! We waren hierover zó verbaasd. In veel restaurants wordt de fooi je min of meer opgedrongen en heb je géén keuze. Uiteraard hebben we vervolgens de 15% regel toegepast: als je zéér tevreden bent, mag je ook ruim tippen.

Omdat het ons zo bevallen was bij Menza zijn we de dag erna terug gegaan. Ook toen was het er prettig om te zijn, de bediening was snel, het eten erg lekker.
Zo kan het dus ook!!!

We bevelen Menza zeker aan bij iedereen die (een paar dagen) in Boedapest verblijft.

>>>> Karin Nieuwenburg, Etten-Leur

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije