Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De igazi Sinterklaas, de echte!

sint8.jpgZaterdag 5 december 2009 - In al het gedrang van de vele tientallen Nederlandse, Belgische én Hongaarse kinderen om heel dichtbij Sinterklaas te komen, hoorde je opeens roepen: "mam, het is de igazi Sinterklaas!". De echte Sinterklaas. Twee talen in één zin. Dat niet alleen dit tweetalige kind daarvan overtuigd was, maar dat alle kinderen er zo over dachten, kwam omdat je hem zomaar van dichtbij kon aanraken, een hand geven en ook nog met hem kon praten.

Om twaalf uur kwam Sinterklaas met zijn Pieten met de boot over de Donau aan in Boedapest. Tegen de grijze lucht en het grijze water van de Donau stak zijn mijter nog roder dan rood af. De Nederlandse ambassadeur Robert Milders kwam hem persoonlijk welkom heten en daarna liep hij met Sinterklaas en de Pieten en alle kinderen en de ouders in een grote stoet langs de Donau naar het Intercontinental hotel. Daar begon het feest natuurlijk pas echt met snoep en cadeautjes en maakte Sint heel veel grapjes en werden er liedjes gezongen. En ook de mensen van de Nederlandse club waren echt blij dat Sinterklaas dit jaar voor het eerst met de boot naar Hongarije kwam. Want zo mooi hadden ze het Sinterklaasfeest in Boedapest nog nooit meegemaakt.

 

sint1259.jpg sint2a.jpg
sintpietenar256.jpg sint5256.jpg

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije