• Home
  • Overigen
  • Nederlandse Club Hongarije

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaars-Hollands Winterfeest in Fót!

worstmaakhv.jpgDinsdag 22 december 2009 - Het zal nog koud zijn, het meer van Fót nog bevroren en de zon staat laag boven de horizon. Precies de sfeer die nodig is voor een goed Winterfeest! Op zaterdag 13 februari 2010 nodigt de Nederlandse Club Hongarije jullie uit om samen te eten, te drinken, spelletjes te doen, te zingen, te dansen, paard te rijden, vuurtjes te stoken en als het weer mee zit: te schaatsen! Aan het meer van Fót, in en om restaurant 'Tó Vendéglő' vieren we de winter op zijn best.

Het eten staat natuurlijk niet zomaar vanzelf op tafel, daar moet je in Hongarije wel wat voor doen. Terug naar de basis, dichter bij de boer en ook heel erg 'slow food' zal er dus een varken verwerkt gaan worden. De karbonades en andere lekkere delen daarvan gaan op de grill en we gaan verschillende soorten worst maken en voor degene die dat niet wil kan er ook gewoon worden toegekeken en geluisterd naar culinair ceremoniemeester Tom de Smet en zijn smakelijke verhalen over de Hongaarse eet- en drinkcultuur met een beker glühwein of warme chocolade in de hand!

Zo een traditionele winterdag met familie en vrienden begint in Hongarije al rond zonsopgang. Dat is voor velen natuurlijk veel te vroeg. Daarom begint ons programma om 9.00 uur. Het mooie is dat vanuit Boedapest iedereen met de trein van 8.00 uur vanaf Nyugati Pu. in veertig minuten tot voor de deur van het restaurant aan het meer van Fót kan komen. En elk uur gaat er ook weer een trein terug. Dus er kan stevig gedronken worden!

Het programma begint met pálinka en warme wijn en dan een goed stevig ontbijt met onder meer lekkere lángos. Daarna gaan we samen aan het werk, of gaan we schaatsen, paardrijden, sjoelen of kaarten en dan volgt de uitgebreide warme lunch. Mocht het meer toch niet bevroren zijn, we hopen daar natuurlijk wel op, dan kunnen we zelfs gaan vissen. En wat er gevangen wordt kan meteen ook op de grill!

Het definitieve programma krijgen jullie nog doorgestuurd. Nu willen we eerst graag weten of jullie komen en met hoeveel personen. Mis deze unieke Hongaars-Hollandse ervaring niet en blokkeer het vast in je agenda!

 

>>>> Waar: Tó Vendéglő, Fót
>>>> Wanneer: Zaterdag 13 februari 2010, vanaf half negen tot een uur of twee
>>>> Kosten: Volwassenen: 9000 HUF, kinderen tot 10 jaar: 3000 HUF
>>>> Niet leden: Toeslag 2000 HUF
>>>> Aanmelden: E-mail:

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije