Aardappeleters op de poesta, Nederlands leren in Hongarije

debraDinsdag 20 december 2011 - De Vereniging voor Neerlandistiek in Midden- en Oost-Europa 'Comenius' vloog ook deze zomer weer docenten over uit Vlaanderen en Nederland. Ze gingen dit jaar naar Hongarije om in de eerste helft van juli een Comenius Zomercursus Nederlands te verzorgen. Docent Gert Loosen was verantwoordelijk voor de organisatie van de cursus die plaatsvond in Debrecen en Boedapest.

Met de Comenius Zomercursus wordt geprobeerd een drietal doelen tegelijk te bereiken: uiteraard leren de veertig studenten uit ongeveer tien landen weer wat Nederlands bij van specialisten uit Zuid en Noord. Maar ze ontdekken ook wat over het gastland en zijn gewoontes en ... ze leren elkaar kennen.

'Andrea komt uit Hongarije en ze vindt het Nederlands nog steeds een exotische taal, maar wel een taal die steeds populairder wordt. Ze is nu aan het eind van haar masterstudie en daarom vindt ze het heel belangrijk om haar laatste kans om naar een zomercursus te gaan, te benutten'.

Lees het hele artikel gemaakt door studenten en docenten in samenwerking met de Nederlandse Taalunie op: Aardappeleters op de poesta

De volgende Comenius Zomercursus zal in de zomer van 2012 plaatsvinden aan de Károli Gáspár Református Egyetem in Boedapest.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije