• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Balkenende ontvangt Erepenning Károli Universiteit

balkDinsdag 29 november 2011 - Afgelopen vrijdag heeft Dr. Jan Peter Balkenende de Károli Erepenning van de Hongaarse Károli Gáspár Gereformeerde Universiteit in onvangst genomen op de residentie van Dhr. Gyula Sümeghy, de Hongaarse Ambassadeur in Nederland.


Deze erepenning wordt jaarlijks door de Senaat van de Károli universiteit verleend aan Hongaarse of buitenlanse personen of organisaties die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de maatschappelijke en wetenschappelijke netwerken van de universiteit.

De Károli Erepenning werd aan Dr. Jan Peter Balkenende toegekend omdat hij door zijn wetenschappelijke werk een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van deze universiteit. Prof. Dr. Péter Balla, Rector Magnificus van de Károli Universiteit, overhandigde de penning vrijdag op de Hongaarse residentie in Wassenaar.

Dr. Jan Peter Balkenende is sinds 2005 eredoctor van de Faculteit der Godgeleerdheid, ook onderhoudt hij contacten met docenten en studenten van de faculteit Neerlandistiek van de Károli Universiteit. Afgelopen voorjaar was hij tijdens een congres over 'Regeling van Godsdienstvrijheid en de rechtspositie van de kerken in de Europese Unie en Hongarije', aanwezig voor een redevoering.

Nederland en Hongarije hebben al sinds de reformatie zeer sterke banden op het gebied van godsdienst en onderwijs. Tussen de faculteiten Theologie van verschillende universiteiten in Hongarije en van die in Nederland bestaat een zeer nauwe samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije