• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Ik Vertrek': familie Vertegaal in Hongarije

vertegaal.jpgDonderdag 15 oktober 2009 - Dag in dag uit staan Gerard (54) en Liesbeth (49) Vertegaal urenlang in de file op de A1 om van het Brabantse Vlijmen naar het werk in Amsterdam te komen. In Hongarije is het fileleed een stuk minder, het weer veel zonniger en het leven relaxter. Met deze overweging in het achterhoofd besluiten Liesbeth en Gerard ouders en kinderen achter te laten en zich te vestigen in het gat Büssü, dat vooral bevolkt wordt door Roma's, alcoholisten en werklozen. Vanavond bij de TROS op Nederland 1. 'Ik Vertrek', donderdag 15 oktober om 21.30 uur.

Uit het artikel over dit programma:

Aldaar hebben ze voor 65.000 euro een boerderij gekocht die ze deels als vakantieappartement zullen verhuren. Voordat de eerste gasten op de stoep staan, moet er nog wel 'even' worden verbouwd. En dan is het best lastig dat je de taal waarin de bouwvakkers aangestuurd moeten worden niet spreekt. Als je dan 's nachts ook nog eens uit je slaap wordt gehouden omdat er bij de buren een varken wordt geslacht, blijkt het leven in Büssü toch wel heel anders dan in de westerse wereld...

In 'Ik Vertrek' worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

In 'Ik Vertrek' worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming.

Persbericht TROS (u weet wel, de grootste familie van nederland)

Aanstaande zaterdag is het programma ook te zien op BVN

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije