Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlanders in Hongarije gezocht, scriptie van Beáta Mérges

Vrijdag 16 oktober 2009 - Voor mijn scriptie die ik dit semester ga maken, ben ik op zoek naar Nederlanders die in Hongarije wonen. Mijn naam is Beáta Mérges en ik ben vijfde jaars student (Master) Nederlands en Communicatie aan de Károli Gaspar Gereformeerde Universiteit. Mijn scriptie zal ik baseren op interviews die ik de komende maanden wil gaan houden. Ik ben namelijk zeer benieuwd waarom Nederlanders naar Hongarije komen, hoe zij het leven hier vinden en wat ze over de Hongaren denken. Natuurlijk is elk levensverhaal anders, maar de gemeenschappelijke factor is dat deze Nederlanders allemaal in Hongarije wonen.   

Tijdens mijn studie had ik vaak de gelegenheid om naar Nederland te kunnen gaan. In 2005 werkte ik er een jaar als au pair.  Ik kom uit het dorp Bölcske, in de regio Tolna, daar ontstond lang geleden mijn interesse voor Nederland. Toen ik klein was ging ik samen met mijn moeder naar de kerk en ik herinner me dat er soms een Nederlandse auto met grote aanhangwagen stond, die vol met kleren zat. Ik dacht toen, ‘wat een aardige mensen zijn die Nederlanders, dat ze ons kleding brengen'. Ik wilde hen graag bedanken in hun eigen taal. Later heb ik dus voor de studie Nederlands gekozen omdat ik in ieder geval die ‘grootmoedige Nederlanders' wilde leren kennen. Maar natuurlijk dacht ik ook, dat als ik een kleine taal leerde spreken, dat ik dan meer mogelijkheden heb om een goede baan te vinden. En omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen en hun verschillende verhalen te horen, besloot ik tot dit thema voor mijn scriptie.

Woont u hier in Hongarije, tijdelijk of permanent, en heeft u zin en tijd om met mij een gesprek te voeren dan wil ik u graag interviewen. Mijn contactgegevens vindt u hieronder.

Met vriendelijke groet,
Beáta Mérges

tel: 06-70-5119512

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije