Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Geen Hongaarse kandidaat Eurovisie in Oslo

esclogohungary.jpgMaandag 26 oktober 2009 - De Hongaarse nationale omroep MTV heeft vorige week bekend gemaakt dat er geen kandidaat naar het Eurovisie Songfestival 2010 in Oslo gestuurd zal worden. Het is niet verbazend dat de persdienst van MTV daarover met een officiële verklaring kwam, want de omroep moet snijden in de begroting zoals voorgesteld door de regering en de raad van advies van MTV, waarvan de raadsleden trouwens worden voorgedragen door politieke partijen. De algemeen directeur van MTV is nu flink gaan schrappen in de kosten. Behalve dat er aantal populaire tv-programma's al van de buis zijn verdwenen, wordt ook gedacht aan het verkopen van de uitzendrechten van belangrijke sportevenementen. Dat het Eurovisie Songfestival zou vallen onder deze bezuiningen was te voorzien.

Volgens de algemeen directeur is de slechte financiele situatie ontstaan door een reeks aan politieke besluiten. Zo zijn de politici niet geslaagd in het hervormen van de zwaar verouderde media wet. Opvallend is trouwens dat in 2006, een verkiezingsjaar net als 2010, er ook geen kandidaat naar het Eurovisie ging omdat er toen net als nu een ronde bezuinigingen op het budget moest worden doorgevoerd.

>>>> Bron: ESC Hungary / MTV

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije