• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Stichting Hulp Oost-Europa start winterhulpcampagne

hoelogo.jpgMaandag 2 november 2009 - Stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld is de winterhulpcampagne 2009-2010 gestart. "Met deze campagne hopen we via onze contactpersonen in Oost-Europa de mensen in moeilijke omstandigheden de helpende hand te bieden met voedsel, kleding, medicijnen en brandhout", aldus bureaumanager A. Lichtendonk. "We brengen geen voedselpakketten naar Oost-Europa, maar leggen de verantwoordelijkheid bij de organisaties en kerken in Oost-Europa om ze te helpen invulling te geven aan hun diaconale taak."

Het aantal werklozen in landen als Roemenië en Hongarije is explosief gestegen. Uit cijfers van het Hongaarse Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het werkloosheidspercentage eind 2009 op 11% zal liggen. Daarmee is het percentage hoger dan het record in 1996 van 10,4%. De verwachting is ook dat de economische crisis zorgt voor tien jaar terugval. Stichting Hulp Oost-Europa wil dit jaar in plaats van de begrootte 120.000 Euro nu 30.000 Euro meer in winterhulp steken.

Uit onderzoek is gebleken dat er voldoende levensmiddelen leverbaar zijn in de landen zelf. Vaak zijn de producten goedkoper en het voordeel is dat de plaatselijke economie wordt gestimuleerd. Daarnaast bespaart Stichting Hulp Oost-Europa op deze manier op transportkosten. Het ingezamelde geld wordt besteed via Oost-Europese contactpersonen die de plaatselijke situatie goed kennen en weten waar de grootste problemen zijn. De voedselpakketten worden dan ook aangepast aan de situatie. Door de gestegen gasprijs in Oost-Europa, vragen ook steeds meer mensen om hulp om verwarmingskosten te kunnen betalen.

>>>> Meer informatie:  Stichting HOE

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije