• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Vrouwelijke gevangenen achter de naaimachien

paspop-abcVrijdag 21 januari 2011 - De Hongaarse politie gaat gaandeweg hun verouderde uniformen en schoeisel vervangen door nieuwe van betere kwaliteit en van sterker materiaal en zo genaaid dat het comfortabeler wordt om in te werken. Om geld te besparen zal dit werk in de gevangenissen van Vác en Kalocsa (waar de bekende vrouwengevangenis midden in het centrum staat) worden uitgevoerd.

Ook uniformen en schoeisel voor onder meer de militaire politie en rampendiensten zullen in de komende jaren in die gevangenissen worden gemaakt. In gevangenissen kan uiteraard goedkoper worden gewerkt, maar deze beslissing is niet alleen bedoeld om de staatskas te ontzien. Het sluit ook mooi aan bij aan de wil van de regering om de aan de staat verbonden bedrijven en organisaties meer opdrachten te kunnen geven.

Wie wel eens in het Rudas Bad in Boedapest was - op niet gemengde dagen - kent de witte katoenen lendedoekjes die je daar in plaats van zwemkleding gebruikt om de edele delen mee te verhullen. Mocht je daar een keer eentje van een soort vreemd zacht wit schuimplastic aangereikt krijgen, weet dan dat er waarschijnlijk een staking in de vrouwengevangenis gaande is! Althans, dat zeggen de badmeesters daar altijd als die katoenen schortjes op zijn. De jarenlang steeds weer opgelapte doeken, van nieuwe linten voorzien en met de winkelhaakjes dichtgestikt, dat is het werk van vrouwelijke gevangenen. Nu maar hopen dat ze niet net gaan staken als die uniformen geleverd moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije