'Sulibuli' en Mini-Hongarije Fair 1 maart in Hillegom

akt sznhz klDinsdag 24 februari 2015 - De Hongaarse School en Uitgeverij Hongarije Magazine organiseren op zondag 1 maart wederom een gezellige en inspirerende sulibuli (schoolfeest) en mini-Hongarije Fair in Theater Het Raam in Hillegom. Behalve een heerlijke goulash-maaltijd verzorgd door Tündi's Keuken en lekkere Hongaarse pogácsa (een groot succes bij het jubileumconcert in 2013) is er dit jaar opnieuw een cultureel programma om je vingers bij af te likken.

Om 16.00 uur gaan de deuren van het theater open voor een gezellige inloop en de mini-Hongarije Fair. Er zijn diverse infostands: de Nederlandse Cisca Ansem is wijnboerin in Hongarije en presenteert enthousiast haar eigen, biologische wijnen. Verder is er een toeristische stand, een boeken- en landkaartenstand, een tijdschriftentafel en natuurlijk een standje met Hongaarse paprikapoeder, worst et cetera. Wie op tijd komt kan een gratis Toeristische kaart van Hongarije bemachtigen!

Na een kort muzikaal voorprogramma (om 16.30 uur ) waarin Gábor Erdős en Borbála Bakonyi Hongaarse popsongs ten gehore brengen, en een theatrale boekpresentatie, kunt u aanschuiven aan het buffet en genieten van een heerlijke goulash-maaltijd verzorgd door het jonge, enthousiaste Hongaarse cateringbedrijf Tündi's Keuken. Na de pauze is er een spetterend optreden (18.00-20.00 uur) door het zangduo van het AKT Theater uit Boedapest. De dames Paulina Takács en Eszter Palóc zijn rasentertainers en worden begeleid door een swingend combo. Een overzicht van de Hongaarse liederen, chansons en jarenzestig-popsongs, die het duo gaat brengen staat online op www.hongaarsconcert.nl. Op deze site vindt u ook nadere informatie over deze bijzondere dag.
Natuurlijk kunt u tussendoor genieten van een Hongaars wijntje en biertje en er is Hongaarse frisdrank: druivenprik en vlierbloesemfris!

Bij vooraf aanmelden/reserveren bedraagt de toegangsprijs slechts € 10,- (inclusief het eten!)
Het programma duurt van 16.00-20.00 uur. Als u deze ongetwijfeld inspirerende en gezellige happening wilt bijwonen, meldt u zich dan aan via of bij de Hongaarse School Haarlem op tel. 023 538 9461.

Lokatie: Theater Het Raam (voorheen: Kulturele Raad) prinses Irenelaan 16 Hillegom.

Vooraf is er van 14.00 tot 16.00 uur op dezelfde locatie een bijeenkomst van de Kring van docenten Hongaars uit Nederland en België. Het thema van de workshop is Communicatieve didactiek bij Hongaarse taalstudie en tevens vindt de presentatie plaats van het nieuwe taalcursusmateriaal Magyar OK. De -Hongaarstalige - workshop staat onder leiding van auteur Szilvia Szita, zie ook www.magyar-ok.hu.

>>>> Meer over het programma op 1 maart: Hongaarsconcert.nl
>>>> Contact: Edwin van Schie, Eksterlaan 230 2026 XM Haarlem, tel: 06-22 476 781 of 023-538 9461

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije