• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Landelijk Feest & Hongaars Bal, 18 maart in Haarlem

apeti abMaandag 30 januari 2017 - Jaarlijks wordt in Hongarije op 15 maart de revolutie van 1848 en de daarop volgende vrijheidsstrijd tegen de Oostenrijkse overheersers herdacht. In Nederland organiseert De Hungária Club 1929 daarom jaarlijks een groot feest met een Hongaars bal en dit jaar vindt dat plaats op 18 maart in de Sociëteit Vereeniging in Haarlem.

13.Petofi Sandor PilvaxcafeOp 15 maart 1848 droeg de dichter Sándor Petőfi bij het Pilvax koffiehuis in het centrum van Boedapest zijn bekendste werk, het gedicht Nemzeti Dal (Lied van het Volk) voor aan een menigte opstandelingen. Deze dag markeert het begin van de nieuwe Hongaarse nationale identiteit en is nog steeds een nationale feestdag. De revolutie was echter ook het begin van een periode van oorlog en een vrijheidstrijd waaraan een bitter einde kwam door het Oostenrijkse leger met behulp van Rusland in augustus 1849. Lajos Batthyány en dertien revolutionairen werden daarna op 6 oktober geëxecuteerd.

Voor meer informatie over het feest inclusief diner op 18 maart kunt u terecht bij Pál Kántás (Tel: 06-12866018) of bij Zsuzsa Hoeks-Györky (Tel: 06-52345046).
Reserveer nu door € 30,- over te maken op NL53 INGB 0002 4056 36 van de Hungaria Club 1929 onder vermelding van LB2017. Entree aan de deur is € 40,- 

    HungariaClubOrszágosBal2017 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije