Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije kansloos voor WK 2010 na verlies tegen Portugal

Donderdag 10 september 2009 - Het was een zware week voor Erwin Koeman en het Hongaarse nationale elftal. Na met 1-2 te hebben verloren van Zweden afgelopen zaterdag, bleek nu Portugal een te sterke tegenstander. Al in de beginfase van de wedstrijd werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord, een kopbal van de Portugees Pepe liet de in de wedstrijd goed verdedigende doelman Babos kansloos.    

 

De Hongaren hebben zich in deze wedstrijd van hun beste kant laten zien en het publiek was vaak de stimulerende man aan de zijlijn. Vaak werd er goed en zeer aanvallend gespeeld, zeker in de slotfase van de wedstrijd maar dit bleek niet voldoende om er een gelijkspel uit te halen dat eigenlijk wel verdiend zou zijn geweest. Datzelfde gold ook als de wedstrijd tegen Zweden gelijkspel had mogen zijn. In ieder geval zijn dit soort uitslagen een goede hoop voor de toekomst en ze laten zien dat bondscoach Koeman goed werk verricht.

Andere uitslagen in deze poule: Albanië-Denemarken 1-1 en Malta-Zweden 0-1, waarin het enige doelpunt in de wedstrijd een eigen doelpunt was van de Maltezer Ian Azzopardi. We kunnen stellen dat de Zweden de zo belangrijke 6 punten in de laatste twee wedstrijden met een hoop geluk hebben binnengehaald.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije