Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Koeman: mensen teleurgesteld

koemankép.jpgWoensdag 14 oktober 2009 -  De trainer van het Hongaarse elftal, Erwin Koeman, verklaarde op goal.com (een internationaal voetbal-internetportaal) dat de Hongaarse nationale ploeg tevergeefs beter heeft gespeeld dan algemeen werd verwacht in de voorrondes voor het WK in 2010, maar het publiek is zwaar teleurgesteld. Hij is wel tevreden met de 13 punten die de ploeg heeft behaald, maar dit moet een stuk beter wil de ploeg de eindrondes van het EK in 2012 halen.

"We waren beter dan wat de mensen verwachtten, we hebben 13 punten behaald, wat niet slecht is. Onze groep was de zwaarste, en we hebben hier goed gepresteerd, maar de Zweedse overwinning met het Ibrahimovic-doelpunt in de 94-ste minuut heeft de ploeg volkomen van zijn stuk gebracht. Onze tegenstanders spelen week in week uit in de beste voetbalcompetities, terwijl veel van onze spelers vaak in tweede divisieclubs spelen. Dit is een groot nadeel voor ons, maar toch heb ik het gevoel dat we een plaats hebben in de Europese middenmoot".

Verder zei hij, dat vanaf hier de ploeg nu stappen voorwaarts moet maken, zodat de ontwikkeling die de ploeg maakt voortgang vindt. Volgens de trainer, die nu aan de voorbereidingen voor de kwalificatierondes voor het EK 2012 begint, zijn de jonge spelers erg belangrijk. Hij verwijst daarmee naar de goede prestatie die het nationale elftal heeft verricht op het WK voor spelers onder de 20, waar in de spannende finale met 3-2 werd verloren van Ghana. In de laatste 20 minuten tegen Portugal heeft Koeman de 21-jarige József Varga laten meespelen en hiermee de boodschap afgegeven dat door goed te presteren een speler in de selectie kan komen. Iedereen krijgt een kans waarvoor hij wel moet bewijzen die ook waard te zijn.

Koeman gaf toe dat er moeilijke momenten waren in het leven als coach van het Hongaarse elftal. "Ik wil altijd méér, maar zo af maakt mij het Hongaarse werk mij vermoeid. De mensen verwachten véél meer van de ploeg dan waartoe zij daadwerkelijk in staat is. Ik ben daarentegen een realist, ik zie dat wij geen slechte resultaten hebben geboekt, maar om onze doelstellingen te bereiken moeten we ons verder doorontwikkelen". Hij voegde er aan toe dat hij al aan de EK kwalificaties denkt, hij heeft in augustus zijn contract met de Hongaarse voetbalbond verlengd en zal de Hongaarse ploeg tot aan de eindrondes van het EK in 2012 coachen.

In de voorrondes voor het WK in 2010 speelt Hongarije vanavond in Kopenhagen tegen Denemarken de laatste kwalificatiewedstrijd. Voor de Hongaarse Nationale Elf heeft verlies of winst tegen de Denen geen enkel gevolg, deelname aan de eindrondes is reeds uitgesloten.

>>>> Bron: Sport Géza

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije