Judoka Kitty Bravik brons in Boedapest

bravik.jpgMaandag 15 februari 2010 - Afgelopen zaterdag heeft de Nederlandse judoka Kitty Bravik bij de wereld- bekerwedstrijden in Boedapest brons gehaald. Zij won in de klasse tot 52 kilogram de 'kleine finale' van de Luxemburgse Marie Muller. Kitty Bravik, uit Enkhuizen, was zeer gedreven op de tatami. Met ippon haalde zij overwinningen op de Canadese Laurie Wiltshire, de Tunesische Fatma Farhat en de Oekraïense Marina Tsjerniak. Tegen de Turkse Tugba Zehir leed ze trouwens haar eerste nederlaag, ook met ippon. Maar in de strijd tegen Muller stelde ze de bronzen medaille veilig. Bravik heeft een Hongaars paspoort omdat haar ouders daar vandaan komen.

De ook uit Nederlands afkomstige Birgit Ente werd in de lichtste klasse, tot 48 kilo, zevende. Juul Fransen uit Reuver werd in haar eerste partij uitgeschakeld door de Aiko Sato uit Japan.

De Belgische Katrien Verheeke heeft zich niet verder kunnen plaatsen voor de finales in de klasse tot 63 kilogram. In de eerste ronde won de 26-jarige Verheeke met yuko van de Britse Kate Walker, maar daarna werd ze met waza-ari uitgeschakeld door de Japanse Kana Abe.

>>>> Bronnen:  ANP & Belga

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije