Oranje tegen Hongarije op weg naar EK

warschauloting.jpgMaandag 8 februari 2010 - De bondscoach van het Hongaarse elftal Erwin Koeman is blij met Nederland als tegenstander in de kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen die in 2012 in Polen en Oekraine gespeeld gaan worden. Bij de loting gisteren in Warschau werd bekend dat Oranje en Hongarije tegen elkaar uit gaan komen. Hongarije is de meest aansprekende tegenstander van het Nederlands voetbalelftal. Het elftal staat onder leiding van Erwin Koeman, de oud-Groninger die in 1988 met Oranje de Europese titel veroverde. Van alle opponenten begint alleen Hongarije niet met negatieve resultaten uit het verleden aan beide duels met Oranje.

 

Het Nederlands elftal voetbalde twaalf keer tegen Hongarije. Oranje won vijfmaal en verloor vijfmaal. Twee duels eindigden onbeslist. Het Nederlands elftal voetbalde op 1 juni 1994 voor het laatst tegen Hongarije, het geboorteland van PSV-speler Balázs Dzsudzsák. Oranje won het vriendschappelijke duel in Eindhoven met 7-1. Hongarije is op 5 juni in de Amsterdam ArenA de laatste tegenstander van het Nederlands elftal in de oefencampagne richting het WK in Zuid-Afrika.

Koeman: ,,Dit is mooi, prima, geweldig. Vooraf had ik er voor getekend. Iedereen is blij. Alle Hongaren vinden het mooi om tegen Nederland te voetballen.'' Kansloos acht hij zijn elftal niet. ,,In de kwalificatie richting het WK hebben we laten zien dat we wel wat kunnen. We hebben het niet gehaald, omdat we nog wel een paar stappen moeten maken. Toch gaan we absoluut de goede kant op.''

>>>> Bron:  ANP & AD.Sport

 

>>>> Speelschema Oranje  Telegraaf overzicht

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije