Grote Prijs motorraces niet in Hongarije

balatonring-aVrijdag 19 maart 2010 - De MotoGP die dit jaar in Hongarije gehouden zou worden, is afgeblazen. Dat maakte de internationale motorsportbond FIM donderdag bekend. De Balatonring, het circuit waar op 19 september geracet zou worden, wordt nog aangelegd en de werkzaamheden zijn niet op tijd klaar. Als vervanging van de race in Hongarije gaat het MotoGP-circus voor een vierde keer naar Spanje.
  
Volgens Tamás Suchman, voorzitter van Balaton Feljlesztési Tanács (BFT- Raad voor Ontwikkeling Balaton) is er op de achtergrond flink gelobbyd om te verhinderen dat een staatscontract voor kredietverstrekking zou worden ondertekend. Hij beschuldigt Akós Niklai, de onlangs afgetreden voorzitter van het Hongaarse Nationale Verkeersbureau (Magyar Turiszmus Zrt.) dat hij als doel heeft de concurrentie met de Hungaroring, in Mogyoród bij Boedapest, te voorkomen. Niklai is ook directiebestuurslid van Hungaroring Zrt. en zou aldus Niklai dus een dubbele rol spelen om zo motorraces en andere racewedstrijden naar de Hungaroring te halen.
  
Niklai noemt de beschuldingen van Suchman onbegrijpelijk. De voormalige eerste man voor Hongaars toerisme merkte op dat hij het betreurenswaardig vindt dat in de afgelopen maanden de juist voor juridische en ambtelijke coördinatie benoemde Suchman niet persoonlijk deelnam aan de onderhandelingen van Magyar Turiszmus Zrt. en het Ministerie voor Bestuurzaken. Tijdens die onderhandelingen werden juist beslissingen met betrekking op goed beheer van staatsgoederen, met gebruikmaking van vakmensen om de juridische en financiele risico's te analyseren, genomen. Nilklai gaf daarentegen ook toe hij om die reden uit zijn functie bij het staatsbedrijf is getreden.
  
Op dezelfde datum als de geplande Grand Prix van Hongarije wordt nu gereden op het Motorland Aragon circuit in Oost-Spanje. De drie andere Spaanse races worden in Jerez, Catalonië en Valencia afgewerkt. Aan de MotoGP-kalender verandert behalve de locatie van de race op 19 september niets. De TT van Assen staat op 20 juni op het programma.
  
>>>> Bron: ANP en MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije