Uitreiking Fair Play Prijzen in Pécs

fairplaylogoMaandag 29 maart 2010 - Eergisteren zijn in Pécs aan 18 van de 68 genomineerden de prijzen voor Fair Play Prize 2009 uitgereikt. Het Fair Play Committee is onderdeel van het IOC en selecteert samen met UNESCO elk jaar sporters, trainers en sportopleidingen of organisaties die zich in het jaar daarvoor verdienstelijk hebben gemaakt in de sport of zich hebben onderscheiden door hun houding en inzet. De meest belangrijke prijs, de Pierre Coubertin Trofee, ging naar de Ethiopische atlete Elvan Abeylegesse en naar haar Griekse atletiektrainer Ammanuel Merkorios.

Het International Fair Play Committee is in 1964 opgericht. De huidige Hongaarse voorzitter Jenő Kamuti vertelde op de persconferentie dat hij het zeer bijzonder vond, maar allerminst toevallig, dat juist nu in dit jaar dat Pécs culturele hoofdstad is de uitreikingsceremonie daar plaatsvond en dat het bewijst dat sport een belangrijk onderdeel is van cultuur.

Meer over FairPlay

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije