Renpaard Overdose gaat weer racen

Overdose foto: pannoniaoverdose.huMaandag 5 april 2010 - Het Hongaarse renpaard van wereldklasse, met de naam Overdose, gaat in mei weer rennen voor Hongaars publiek, aldus de eigenaar van het paard, Zoltán Mikóczy. Mikóczy vertelde dat alle inspanningen er nu op gericht zijn om het zo goed mogelijk trainen van Overdose voor The Royal Ascot Derby op 19 juni. Hoe dan ook moet er een race ter voorbereiding worden gedaan en dat zal als het lukt ongeveer half mei in Hongarije gaan gebeuren.

Deze 'warming-up' gaat in Hongarije plaatsvinden, ook omdat het paard een onsteking in een van zijn hoeven heeft gehad. Het mag slechts op zachte grond rennen en als het Kincsem Park in Boedapest daarvoor geschikt wordt gemaakt, kan de race daar van start gaan.

Overdose word beschouwd als het beste paard ooit in Hongarije sinds het beroemde renpaard Kincsem in de jaren rond 1870. Overdose won twaalf races en er is al regelmatig een bod op hem gedaan om hem te kopen, zelfs voor een bedrag van 5 miljoen euro. Vanwege de onsteking in zijn hoef werd hij behandeld in Frankrijk en later in Engeland. Nu revalideert hij in Hoppegarten bij Berlijn. Overdose wordt deze week vijf jaar oud.

>>>> Bron:  MTI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije