Zoltán Varga overleden tijdens wedstrijd

zoltanvargaVrijdag 16 april 2010 - Vorige week vrijdag overleed de beroemde voetballer en trainer Zoltán Varga tijdens een seniorenduel. Na acht minuten spelen werd hij onwel en vroeg hij om geruild te worden. Hij kreeg een hartaanval en zowel de reanimatiepogingen van collega's en daarna van ambulancepersoneel hielpen niet meer. Zoltán Varga is 65 jaar geworden.

De Hongaarse voetbalwereld rouwt om de dood van Zoltán Varga want het verliest naast een belangrijke kampioen een bevlogen trainer van vele Hongaarse voetbalploegen. Varga speelde in 1973 nog bij Ajax en verving daarmee Johan Cruiff die naar Barcelona was vertrokken. Na een jaar al vertrok hij weer bij Ajax.

Zoltán Varga heeft jaren moeten leven buiten Hongarije met een veroordeling tot de doodstraf. Het toenmalige communistische Hongarije had hem die straf opgelegd omdat hij ontsnapt was aan zijn begeleiders op reis in Mexico waar hij toen een wedstrijd moest spelen.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije