Voetbal: NED-HUN op 5 juni Amsterdam

Woensdag 2 juni 2010 - "Jammer, de zaterdagavond is niet zo gegaan als we hadden gepland". Dit schrijft bondscoach Erwin Koeman op zijn blog na het verlies tegen Duitsland (0-3) zaterdag 29 mei jl. De Duitsers zaten volgens hem goed in het ritme, ze trainen natuurlijk voor Zuid-Afrika en ze waren in een betere conditie. Hongarije is komend weekend wederom sparringpartner voor een team dat wel naar Zuid-Afrika gaat. Het Oranje-elftal treedt tegen de Hongaarse Elf aan in de Amsterdam Arena, zaterdag 5 juni om 14.00. Na de 4-1 tegen Ghana treedt Oranje met gepast zelfvertrouwen in het veld.

Toch is deze oefenwedstrijd niet geheel onbelangrijk. Allereerst is er natuurlijk de voorbereiding voor het WK zelf. Een tweede reden dat de wedstrijd meer is dan zo maar een oefenwedstrijd, is omdat Hongarije ook tegenstander van Nederland is tijdens de EK kwalificatie voor 2012. Wanneer er nu gewonnen wordt zal dat zeker een psychologisch overwicht kunnen betekenen tijdens de kwalificatiewedstrijd. Oranje onder leiding van Bert van Marwijk wil natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat bereiken.

Hoe zit het eigenlijk met de statistieken? In het verleden heeft Hongarije 12 x tegen Nederland in het veld gestaan. Vijf overwinningen aan Hongaarse zijde, vijf aan Nederlandse zijde en tweemaal gelijkspel. Ook de gescoorde goals blijken in evenwicht: 24 voor Nederland en 23 voor Hongarije.

Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag zelf schrijft Koeman in zijn blog: "Wederom een zware proef, we hebben dezelfde situatie: wederom staan we tegenover één van de sterkste teams van de wereld, die ook (bijna) in topvorm zal spelen. Ik kijk naar de wedstrijd uit, en wij bereiden ons zo goed mogelijk voor. Mijn mening blijft dat we ons op de wedstrijd tegen Zweden (3 september a.s. – JN) het beste met sterke ploegen als tegenstander kunnen voorbereiden, daarom is deze ontmoeting zo belangrijk."

>>>> Door:  Jenő Nagy

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije