Oranje wint met 6-1 tegen Hongarije

ORHUZaterdag 5 juni 2010 - Het Nederlands elftal heeft zaterdag de oefencampagne richting het wereldkampioenschap voetbal afgesloten met een imponerende overwinning op Hongarije. Met Arjen Robben in de tweede helft als invaller wervelde Oranje langs de ploeg van bondscoach Erwin Koeman: 6-1. Robben maakte twee doelpunten, maar viel kort voor tijd uit met een blessure waarvan de ernst nog onduidelijk is. Hongarije was vroeg in de wedstrijd verrassend op voorsprong gekomen door PSV'er Balazs Dzsudzsak.

Robin van Persie maakte de gelijkmaker. In de tweede helft trakteerde Oranje de Amsterdam ArenA op vijf treffers. Wesley Sneijder, Mark van Bommel en invaller Eljero Elia maakten net als Robben fraaie doelpunten.

Erwin Koeman weet niet of hij na de zomer nog steeds werkzaam is als bondscoach van Hongarije. De Hongaarse nationale voetbalbond krijgt binnenkort een nieuwe voorzitter en mogelijk neemt die zijn 'eigen' trainer mee. ,,Op 14 juni is de grote vergadering, er is één kandidaat voor de voorzittersfunctie en die zal het dus wel worden. Daarna neem ik zo snel mogelijk contact met hem op'', zei Koeman vandaag in Amsterdam.

Koeman besefte dat de dikke nederlaag mogelijk niet zonder gevolgen zal blijven. ,,We hebben met 3-0 verloren van Duitsland en nu met 6-1 van Nederland. In zulke landen is het dan snel paniek. Dan telt een goede WK-kwalificatiereeks ook niet meer. In zo'n cultuur kunnen ze dan zomaar zeggen: ga maar. Maar ach, ik merk het wel.''

>>>> Bron:  ANP

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije