Nieuw bestuur Hongaarse Voetbalbond

csanyiWoensdag 7 juli 2010 - Gisteren heeft de de Hongaarse Voetbalbond (MLSZ) een nieuw bestuur gekozen. Tot voorzitter van de bond is Dr. Sándor Csányi verkozen. In het nieuwe bestuur zitten onder andere Dr. Árpád Kovács en Dr. Silveszter E. Vizi. Van de 89 kiesgerechtigden kreeg Csányi 82 stemmen, Vizi werd met 84 stemmen verkozen. Alle andere bestuursleden werden ook met een hoog aantal stemmen verkozen, wat volgens de nieuwe voorzitter laat zien dat voor een goed doel belanghebbenden in de voetbalsport wel degelijk samen kunnen werken.

Csányi is CEO van de OTP, de grootste Hongaarse bank, Dr. Árpád Kovács voormalig hoofd van de Hongaarse Algemene Rekenkamer (ÁSZ) en neuroloog Vizi was van 2002 tot 2008 hoofd van de Hongaarse Academie voor Wetenschappen (MTA). Zijn naam werd ook genoemd in de stoelendans rond het presidentschap. Het nieuwe bestuur onder leiding van de bankier Csányi, één van de rijkste Hongaren, stelt zich tot doel om het Hongaarse voetbal uit het slop te halen. Tevens wil het een eind maken aan het supportersgeweld, de terugkeer van sponsors naar het voetbal stimuleren en de deplorabele situatie waarin zowel prof- als amateurclubs verkeren gaan verbeteren.

Op vragen hoe het nieuwe bestuur denkt over de positie van Erwin Koeman, trainer van de nationale ploeg, werd kort geantwoord. Binnen korte tijd zal Koeman op rapport moeten verschijnen en rekening geven van de zaken zoals zij er voor staan. Zoals bekend presteert het Hongaarse elftal zeer matig en is er kritiek op Koeman. En niet van de minsten: Viktor Orbán spuide in november vorig jaar zijn kritiek op de trainer (zie: Koeman en Orbán vechten om de bal) en de ontwikkelingen in politiek Hongarije laten zien dat er nu niet alleen ballen rollen, maar ook koppen. In ieder geval zal Koeman zich goed moeten voorbereiden op zijn gesprek en als hij als trainer blijft aangesteld op korte termijn met resultaten moeten komen.

>>>>  JN

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije