Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse voetballers naar Volendam

baloghbelaVrijdag 2 juli 2010 - Voetbalclub FC Volendam wacht op de handtekening van de Hongaarse voetballers László Zsidai en Béla Balogh (foto inzet). De Noord-Hollandse club heeft al een akkoord bereikt met MTK Boedapest, om de twee spelers voor één seizoen te kunnen huren. Volendam hoopt verdediger Balogh (25) en middenvelder Zsidai (23) maandag op het trainingsveld te kunnen verwelkomen. ,,Maar zodra we nog geen handtekening van die jongens hebben, is nog niets zeker'', aldus Volendam-voorzitter Henk Kras, die met technisch coördinator Arie Obdam twee dagen in Hongarije verbleef om met de spelers te praten.

De club kreeg positieve adviezen van Erwin Koeman, de Nederlandse bondscoach van Hongarije. De leiding van MTK gaat er vanuit, volgens Hongaarse nieuwsbronnen, dat er een goede samenwerking zal ontstaan tussen hen en FC Volendam.

László Zsidai speelde twee interlands voor Hongarije, Balogh zelfs negen. Laatstgenoemde speelde in Engeland bij Colchester United en in Spanje voor Real Murcia. De selectie van Volendam en nieuwe trainer Gert Kruys stonden gisteren voor het eerst op het trainingsveld. Opvallendse nieuwkomer bij Volendam is achtvoudig international Barry Opdam. ,,Prachtig dat wij een verdediger van dat kaliber hebben weten te strikken. Zo'n jongen is met zijn ervaring enorm belangrijk'', aldus Kruys, die met zijn nieuwe ploeg alleen nog maar vooruit wil kijken. ,,Over vorig seizoen hebben we het niet meer.''

>>>> Bron:  Noordhollands Dagblad, MTI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije