Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Dzsudzsák ziet carrière bij Fenerbahce

dzsud-aMaandag 14 juni 2010 - Volgens voetballer Balázs Dzsudzsák zou het een forse stap vooruit betekenen in zijn carrière wanneer hij zijn loopbaan zou kunnen vervolgen bij Fenerbahce, alhoewel het nog verre van zeker is dat de Hongaarse international en speler van PSV een transfer zal maken naar Turkije. "Als ik een transfer maak, dioe ik dat alleen naar een ploeg waarmee ik een stap voorwaarts maak", aldus de 23-jarige voetballer die volgens geruchten in de pers graag gekocht zou worden door de 26-voudig Turkse kampioen. "Het is voor mij van belang dat een nieuwe ploeg op een hoger plan staat dan mijn huidige", eraan toevoegend dat hij over een mogelijk contract verder geen concrete informatie kan geven. Dit aldus het Hongaarse persbureau MTI dat hierover vorige week berichtte.

De speler zal dus 28 juni in Eindhoven op de training van PSV verschijnen. In 2004 was 26-voudig international Dzsudzsák als speler van Debrecen voor het eerst in de Hongaarse competitie te zien, in 2008 maakte hij een transfer naar PSV, waar hij al gauw een plaats verwierf in de basis en later de publieksfavoriet werd. Het afgelopen seizoen was hij één van de uitblinkers in deze ploeg en schreef hij 14 treffers op zijn naam.

Over de slechte prestaties van het Hongaarse nationale elftal tegen Duitsland (0-3) en Nederland (6-1) zei hij: "We moeten ons zo snel mogelijk over deze nederlagen heen zetten. Ook ik vind dat het misschien niet goed was ons voor deze twee wedstrijden te verplichten, gezien het feit dat voor een groot deel van de selectie, ook voor mij, de kampioenschappen al geruime tijd zijn afgelopen. Het was wel een goed gevoel om een doelpunt te scoren en niemand die mij uitfloot, een enkele PSV-supporter riep zelfs mijn naam."

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije