Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije speelde onder niveau zaterdagamateurs

Zondag 6 juni 2010 – In een zonovergoten Amsterdam Arena vond gisteren de vriendschappelijke interland Nederland-Hongarije plaats. Hooggespannen verwachtingen voor een fijn middagje voetbal. Helaas liep het voor Hongarije iets anders af dan verwacht: Nederland-Hongarije: 6-1.
Waarom Erwin Koeman zijn manschappen überhaupt heeft laten opdraven is een groot raadsel.
Afgezien van één actie in de eerste helft waardoor Hongarije door een doelpunt van Dudzsák op 1-0 voorsprong kwam, heeft het Hongaarse team een prestatie geleverd die ver onder het niveau van de zaterdagamateurs ligt. Herstel: de zaterdagamateurs van welk land dan ook doen harder hun best om van voetbal een leuke vertoning te maken waarbij in ieder geval de spelers lol hebben. Van Perzië maakte er nog in de eerste helft 1-1 van.

Oranje maakte er in de tweede helft een leuke show van. Met het aandienen van Robben werd de tweede helft een stuk beter om naar te kijken. Het Nederlandse elftal vermaakte zich, scoorde in de tweede helft 5 maal ( Sneijder, Robben 2x , Van Bommel, Elia). De Oranje-supporters genoten zichtbaar van dit eigenlijk wel heel gemakkelijke succes. De Hongaren stonden op het veld om als decoratie te dienen en zetten geen voetje extra bij om van deze wanvertoning nog iets te maken. Aan het einde van de wedstrijd tikte het Nederlandse team de bal wat in het rond en werd het zelfs de scheidsrechter te saai: voordat de officiële speeltijd over was blies hij de wedstrijd af in de 89-ste minuut. Het was jammer natuurlijk dat Robben door een onhandige manoeuvre met een hakballetje geblesseerd raakte en naar het ziekenhuis moest voor nader onderzoek van zijn hamstring.

Zou Koeman zich niet eens moeten gaan afvragen waarom hij het nog probeert met de Hongaren? Op 14 juni is er een algemene vergadering bij de Hongaarse Voetbalbond (MLSZ). Misschien is het wel beter om voor dat tijdstip de pijp al aan Maarten te geven, want met het Hongaarse team valt er geen eer meer te behalen.

>>>>  JN

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije