Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuw stadion Ferencváros

FTCstadionVrijdag 3 september 2010 - Er komt een nieuw stadion voor Ferencváros TC aan de Üllői út. Maar wanneer er gebouwd gaat worden, hangt in de eerste plaats af van de snelheid waarmee de vergunning daartoe wordt verleend, aldus Alexander Gersl, woordvoerder van de eigenaren van de voetbalclub Ferencváros.

De eigenaren van de voetbalclub willen dat binnen een jaar al de nieuwe arena aan de Üllői út gebouwd gaat worden, waar, volgens Gersl, het eigen gedeelte van de financiering door de eigenaren al ter beschikking is gesteld. Over de bankfinanciering wordt nu onderhandeld met meerdere kredietverleners. Volgens Gersl wordt er ook gezocht naar Hongaarse investeerders. Maar met wie er onderhandeld wordt, wil Gersl, zich beroepend op de afspraken over geheimhouding, niet vertellen.

Gersl ontkent dat bij de huidige onderhandeling Sándor Demján of zijn bedrijf Trigánit betrokken zijn. Er is een jaar onderhandeld met Demján, maar de investering en de ontwikkeling van het bedrijf tot bouwbedrijf voor het stadion bleken niet mogelijk. Hoe de komende onderhandelingen gaan verlopen hangt behalve van nieuwe investeerders en nieuwe bestuurders ook van Kevin McCabe af. Deze McCabe is voorzitter van Sheffield United in Engeland en heeft in 2008 voor 16,58 miljoen dollar de bezittingen van Ferencváros gekocht en de schulden van de club afgelost.

Ontwerpen voor stadion  YouTube
Ontwerp 1
Ontwerp 2

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije