Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

PSV - Debreceni, 2-1

Vrijdag 22 oktober 2010 - Door de overwinning van PSV Eindhoven tegen Debreceni VSC in de wedstrijd die gisteravond werd gespeeld in het Ferenc Puskás Stadion heeft PSV nu de leiding in poule 1 van de Europa Leage genomen. PSV won van Debreceni met 2-1 door doelpunten van Jonathan Reis en Orlando Engelaar. Jonathan Reis, die door trainer Fred Rutten eerst nog buiten de basis was gehouden, maakte in de 66ste minuut het winnende doelpunt.

Mijadinoski scoorde met een vrije trap voor Debreceni, en maakte 1-0. Engelaar maakte vijf minuten later daar 1-1 van. De Hongaarse aanvaller Dzsudzsák die voor PSV speelde, had halverwege de tweede helft een curieus aandeel in de tweede treffer. Dzsudzsák verlengde een voorzet van Erik Pieters met zijn achterhoofd tot voor de voeten van Reis, die daarop de bal het doel inwerkte.  PSV speelde de wedstrijd daarna zonder problemen de wedstrijd tegen een vermoeid Debreceni uit en won met 2-1.

De manager van Debreceni András Herczeg  feliciteerde PSV met hun overwinning. "Iedereen weet dat PSV een betere ploeg is", zei Herczeg. Maar hij zei ook dat Debreceni zeer gedisciplineerd had gespeeld en dat ze de leiding zouden  hebben gehouden als ze met 1-0 de kleedkkamers in hadden kunnen gaan.  Maar voor de rust kwam er helaas voor hen nog het doelpunt van Engelaar. Het is Debreceni dus niet gelukt punten te halen voor de poule, PSV daarentegen staat met zeven punten aan kop in de groep. Metalist heeft er zes, Sampdoria vier. Debreceni heeft nog geen punten.

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije