Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Vijftig jaar achter? Nou, misschien tien!

oranje-aWoensdag 30 maart 2011 - Heeft de Hongaarse Sándor Popovics, ooit trainer van Waregem, SVV, De Graafschap en Cambuur, gisteren in het Algemeen Dagblad nog laten weten dat het Hongaarse volk denkt dat ze niet twintig, maar wel vijftig jaar achter liggen op Nederland wat betreft voetbal, dinsdagavond heeft het Hongaarse team laten zien dat het echt niet meer dan tien jaar is.

Toen ik de kroeg in Boedapest binnenkwam viel net het schot van wondertje Zoltán Gera, een gejuich steeg op en iedereen schoot in de dansende benen. Toen werd het stiller, de eindtijd kwam naderbij en de Hongaren beten op de nagels. Bij het vierde doelpunt van  Nederland van juichde ik, als enige Nederlander... snel de handen schudden met de Hongaren, 'sorry, maar ik kom uit Nederland, dus tja... nee, niks aan de hand, jullie kunnen nog winnen hoor.'

Even naar de wc en bij terugkomst had Kuijt het vijfde doelpunt al gescoord. De man, die vlak voor mij zat, kon deze naam, toen ik vroeg waar dat doelpunt nou ineens vandaan kwam, hoewel met een zeer zuur gezicht en op minachtende toon, fonetisch de naam Kuijt wel zeer goed uitspreken.

Ja, toen was het dus 5-3, en de Hongaren keken me niet meer aan. In stilte aan een tafeltje met een glas kékfrankos heb ik dus helemaal alleen de overwinning gevierd, want ben ik nou Hollander of ben ik Hongaar, met wie heb ik medelijden en met wie juich ik mee? De wijn was trouwens lekker.

Hoe dan ook, ik vond dat Hongarije mooi speelde en 'Hollandia', met al zijn arrogante spatjes maar inderdaad goede voetballers, mag best beseffen dat ze niet zomaar hebben gewonnen, maar dat ze tegen een ploeg hebben gespeeld die het waard is om geroemd te worden. En laat ik nou ook nog eens totaal geen verstand van voetbal hebben!

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije