Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Red Bull Air Race weer terug in Boedapest

Redbullairrace2008wikipedMaandag 1 september 2014 - Liefhebbers van het geronk, geraas en gebulder van sportvliegtuigen kunnen vanaf volgend jaar weer gaan genieten van de spectaculaire Red Bull Air Race in Boedapest. De in 2003 begonnen traditie om deze races boven het water van de Donau te houden, waarbij ook onder de bruggen door wordt gevlogen, wordt na jaren te hebben stilgelegen op de nationale feestdag 20 augustus hervat.

De Hongaarse regering gaat samen met Hungaroring de financiering verzorgen. Voor de eerste drie jaar stopt de staat 5.4 miljard forint in de pot, Hungaroring zal in de periode 2015-2017 jaarlijks 1,8 miljard forint betalen voor de organisatie van het evenement. Afhankelijk van hoe de races zich ontwikkelen, of er genoeg geld uit terug vloeit en of er banen door geschapen worden, zal de staat haar afwegingen maken over de verdere financiering.

Zij die wonen of werken in de wijken rond de Donau en het enorme lawaai van aanvliegende en overrazende sportvliegtuigjes niet zo erg waarderen, kunnen er beter voor zorgen niet alleen op 20 augustus, maar ook de dag ervoor al een andere locatie te hebben gevonden. Ook op 19 augustus wordt er namelijk gevlogen en vinden de oefeningen plaats. En geloof me, oordoppen helpen niet.

>>>> Bron: diverse media
>>>> TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije