Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Magyoranje start zesde seizoen met groot toernooi, 27 september

mo-1-klMaandag 15 september 2014 - Overal wordt gevoetbald in de wereld en dus ook in Boedapest. Daar hebben Nederlandse mannen die graag op een ontspannen manier tegen een balletje willen trappen, zich dan ook verenigd in Magyoranje. Dit jaar begint deze ploeg weer goed aan het seizoen, want op zaterdag 27 september zal voor de derde keer op rij het grote Magyoranje Voetbaltoernooi plaatsvinden. Op het voetbalterrein van het Pasaréti Sportcentre (ook bekend als het Vasas-veld) gaan twaalf voetbalteams strijden om de inmiddels bekende Magyoranje Cup.

Al vijf seizoenen lang komen deze mannen elke vrijdagavond naar de Pasaréti út voor anderhalf uur gezelligheid op het veld, gevolgd door een evenzo belangrijke derde helft. De groep voetballers wijzigt van jaar tot jaar van samenstelling. Expats komen en gaan en andere nationaliteiten sluiten zich aan omdat het er goed en gezellig is. Momenteel kennen we ook een Belgische, Hongaarse en zelfs een Russische inbreng.

2nd-Magyoranje-Tournament-2013-07321Het toernooi begint om 9.00 uur met een openingsceremonie die verzorgd wordt door een afgevaardigde van Nederlandse Ambassade. Na het openingswoord en het zingen van de nationale volksliederen zal de loting plaatsvinden die de twee groepen moet bepalen. Hierna kan het voetbalspektakel beginnen. De finale wordt rond 16.00 uur verwacht en aansluitend is er de bekeruitreiking. Deelnemers: Duitse teams, een Turks team uit Kecskemét, het team van Lage Landen Verzekeringen, een team van Glencore, een team uit Zebegény, een team van Mercedes Benz (winnaars van de eerste editie) een team uit Telki (winnaars van het afgelopen jaar) en uiteraard het team van Magyoranje.

Tijdens het toernooi is er een DJ die de hele dag opluistert met zijn muziekkeuze en er is een kinderdagverblijf die de kinderen gaat vermaken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, de toegang is gratis! En: Magyoranje is altijd op zoek naar meer (Nederlandse) voetballers, kijk dus voor meer informatie op: www.magyoranje.hu.

1363903639 magyoranje 4by4 cm>>>> Magyoranje Voetbal toernooi
>>>> Zaterdag 27 September van 9.00 tot 17.00 uur
>>>> Pasaréti Sportcentre, Pasaréti Ut 11-13, 1026 Boedapest (Buda)
>>>> Kaart: http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/482/terkep-megkozelites


>>>> Door: Walter Groen
>>>> Mail: 


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije