Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije misschien kandidaat gastland Olympische Spelen 2024

magolbizMaandag 9 februari 2015 - Vorige week vrijdag werd tijdens de algemene vergadering van het Hongaars Olympisch Comité besloten om Hongarije als gastland voor de Olympische Spelen van 2024 voor te dragen. Maar volgens Zsolt Borki, voorzitter van het MOB (Magyar Olimpiai Bizottság), zal voordat Hongarije zich definitief kandidaat kan stellen er nog wel het een en ander moeten gebeuren.

De uiterlijke inschrijfdatum bij het IOC is 15 september en tot die tijd zal er op basis van een haalbaarheidstudie veel overleg gevoerd moeten worden met de verschillende betrokken organisaties en het bedrijfsleven én er zal ook een maatschappelijke dialoog worden opgezet om tot een breed gedragen besluit te komen. Volgens Borki heeft Hongarije zeker een goede kans om gastland te worden omdat het IOC vanaf 2020 een hervormingsbeleid gaat voeren waardoor Olympische Spelen op een goedkopere wijze georganiseerd moeten worden dan nu het geval is.

Uit een enquete die werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de Hongaarse Sportstichting (BOM) blijkt dat 60% van de Hongaarse bevolking er voorstander van is dat de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in 2024 naar Hongarije komen. Van de ondervraagden denkt 54% dat de hoofdstad Boedapest in staat is om de Spelen te organiseren.

>>>> Bron: MTI, Hír24

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije