Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Boedapest nu echt kandidaat Olympische Spelen 2024

Dinsdag 23 juni 2015 - De gemeenteraad van Boedapest heeft dinsdagmorgen ingestemd met de kandidaatstelling van de stad om de Olympische Spelen te organiseren in 2024. In 2017 zullen in het Peruaanse Lima behalve Boedapest ook de andere kandidaatsteden Parijs, Hamburg, Rome en Bosten te horen krijgen of ze wel of niet de gaststad voor de Spelen zullen worden.

Een mogelijke kandidaatstelling werd in februari van dit jaar al aangekondigd, maar nu bijna het voltalige stadsbestuur van Boedapest voor heeft gestemd hoeft alleen het parlement het nog goed te keuren. In het parlement heeft de Fidesz partij op een paar zetels na een tweederde meerderheid en deze partij is hoe dan ook voor de kandidaatstelling. Volgens een haalbaarheidsstudie die in de afgelopen maanden gedaan is, zal het organiseren van de Olympische Spelen in Boedapest naar verwachting 774 miljard forint gaan kosten.

Uit het haalbaarheidsonderzoek dat in het afgelopen half jaar werd gehouden, blijkt dat op het Csepel eiland aan de zuidzijde van Boedapest het Olympisch dorp gebouwd zal kunnen worden. Ook zullen sportaccomodaties in andere steden in het land worden voor de Spelen worden ingezet.

De bestaande verbouwingsplannen voor het Ferenc Puskás Stadion, die waarschijnlijk al moeten worden aangepast omdat het budget te klein is, zullen helemaal op de schop moeten om het stadion ook voor de Spelen te kunnen gebruiken. De vraag is of de financiering daarvoor rond kan komen. Burgemeester István Tarlós liet in februari al weten dat de bouw van een geheel nieuw stadion wel eens goedkoper zou kunnen uitvallen.

>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije