Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wet Werelderfgoed Hongarije medio 2010 van kracht

Agtelekgrotten ingangMaandag 4 januari 2010 - Verwacht wordt dat medio 2010 de wet voor Werelderfgoed in Hongarije in werking treedt, waardoor de benodigde financiële bronnen om deze locaties te beschermen, kunnen worden geschapen. Volgens een bericht van het Ministerie van Cultuur en Onderwijs is daarvoor begin december 2009 een wetsvoorstel ingediend. Volgens dit voorstel zal de staat voor deze werelderfgoederen jaarlijks 400 miljoen HUF vrijmaken en moet het bedrag verder worden aangevuld vanuit nationale en Europese subsidies. Zodra de wet van kracht wordt, zullen de benodige financiele middelen tegelijkertijd beschikbaar komen.

De samenvatting van het wetsontwerp bevat ook de op de erfgoederen betrekking hebbende regels en beperkingen, om de ontwikkelingsmogelijkheden ervan te kunnen helpen bepalen.

De acht Hongaarse locaties Werelderfgoed zijn: Boedapest, het panorama op de Donauoevers, het Buchtkwartier van Buda, de Andrássy boulevard en omgeving, Hollókő, het oude dorp en het omliggende landschap, de Agtelek karszt en de Slowaakse karszt grotten, de duizend jaar oude Benedictijner Abdij van Pannonhalma en directe omgeving, het Nationale Park Hortobágy-Puszta, de vroeg-christelijke grafkamers in Pécs, het cultuurlandschap rond het Fertő-tó/Neusiedlermeer en de wijnregio Tokaj-Hegyalja.

>>>> Bron: MTI

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije