Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Poll: verschuiving stemgedrag

Woensdag 7 april 2010 - Volgens onderzoeksbureau Szonda Ipsos zijn er verschuivingen waar te nemen in de verkiezingsprognoses. In de afgelopen twee weken waarin actief campagne werd gevoerd door de partijen, is het aantal stemmen voor Fidesz met 5% gestegen en die van Jobbik juist gedaald. Onder de gehele bevolking is de aanhang van Jobbik 2% kleiner geworden, onder de stemgerechtigden 4%. MSZP blijft op 20% staan.

Volgens de enquete die op 2 april werd gehouden en in Népszabadság werd gepubliceerd, zou de LMP slechts 3% gaan halen. Niet genoeg om een zetel in het parlement te verwerven. Toch wordt ook aangegeven dat het met de huidige tendens in kiesgedrag, niet onmogelijk is dat ze die 5% wel gaan krijgen.

Vandaag kwamen ook trouwens ook de cijfers van Nézőpont Intézet naar buiten, en die laten hele andere verhoudingen zien. Volgens hun analyse zou LMP zelfs naar 7% gaan, Jobbik zakt naar 11%, MSZP zakt verder  naar 15% en Fidesz komt op 63%.

Een deel van de daling in het aantal stemmen op Jobbik kan worden toegewezen aan de steeds vaker naar buitenkomende schandalen en aan het feit dat zelfs van kopstukken die Jobbik altijd hebben gesteund, zware kritiek komt op hoe de partij zich ontwikkelt.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije