Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wetsvoorstellen János Lázár aangenomen

lazarVrijdag 12 november 2010 - Na wat technische problemen bij het stemmen in het parlement zijn deze week toch de omstreden wetsvoorstellen van János Lázár (Fidesz) met betrekking tot wijziging van de Grondwet, de regels aangaande het Constitutionele Hof en de bijzondere belastingwet aangenomen. Het voorstel over de wijziging van de Grondwet werd met 261 stemmen voor, 96 tegen en 2 onthoudingen aangenomen.

De wijziging in de wet aangaande het Constitutionele Hof (de Ab-wet) is met 261 voor en 100 tegen aangenomen. Een pakket economische wetswijzigingen kwam er door met 303 tegen 58 stemmen.

Eerder was er nog sprake van een wetsvoorstel van Lázár waarin de mogelijkheid tot een referendum verboden zou worden als die over de werking van het Constitutionele Hof (Ab) zou gaan, maar die is nu aangepast. In plaats hiervan mag het Ab die wetten nietig verklaren die gaan over de begroting, de tenuitvoerlegging van de begroting, centrale belastingvormen, rechten/leges en bijkomende kosten, douanerechten en de over locale belastingen en de voorwaarden handelende wetten. Dit alles mag alleen als de inhoud van die wetten de rechten van het leven en menselijke waardigheid, bescherming van de persoonlijke gegevens, de vrijheid van gedachte, geweten en geloof of de rechten die verbonden zijn met het Hongaarse staatsburgerschap zouden schenden.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije