Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pintér: geen noodzaak inzet politie tegen kinderprostitutie

akindMaandag 31 januari 2011 - Volgens minister Sándor Pintér van Binnenlandse Zaken zouden kinderprostituees er meestal zelf 'vrijwillig' voor kiezen om zo geld te verdienen, ze worden daar niet toe gedwongen. Deze uitspraak baseert hij op de gegevens van statistieken over de afgelopen vijf jaar. Een speciale politie eenheid om het probleem aan te pakken is volgens hem niet nodig.

Parlementslid Ilona Ékes (Fidesz) had samen met een paar andere parlementsleden vorige week aan BZ gevraagd om een beleid op te zetten voor het bestrijden van kinderprostitutie. Zulke kinderen zouden volgens haar door de staat beter moeten worden beschermd. Pintér vindt dat deze vraag niet bij hem hoort te liggen, maar bij de staatssecretaris van Onderwijs omdat het de verantwoordelijkheid is van de scholen. De politie is er enkel om hen daarbij te ondersteunen. Verder zouden er volgens Pintér genoeg mogelijkheden zijn binnen het strafrecht om op te treden tegen gevallen van kinderprostitutie.

Nu blijft de vraag wat 'vrijwillig kiezen voor dit werk' betekent voor een kind onder de 18 jaar. Armoede en slechte sociale omstandigheden, vooral op het platteland, zijn er vaak de oorzaak van dat langs de provinciale wegen, bij bushaltes en kruispunten jonge meisjes zich te koop aanbieden. Ook in de winter staan ze met weinig kleren aan langs de weg, iets wat niemand zomaar vrijwillig zal doen. Ook zijn er verhalen bekend dat de ouders of andere familieleden hen daartoe dwingen. Het internationale netwerk aan mensenhandelaren en pooiers maakt dankbaar gebruik van de grote aantallen op straat werkende meisjes, en of die meisjes dan vrijwillig in het buitenland aan het werk gaan? Het lijkt erop dat Sándor Pinter de verantwoordelijkheid van zich af probeert te schuiven, terwijl juist hij - samen met zijn collega van Justitie en Bestuurszaken en met die van Buitenlandse Zaken - de vraag van Ilona Ékes zeer serieus zou moeten nemen. Dit is zeker geen taak voor een staatssecretaris van Onderwijs.

   
>>>> TdS  
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije