• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse prostituees in Amsterdam, het zijn er heel veel

wallen-aWoensdag 10 november 2010 - Begin dit jaar hoorde ik van een Nederlandse kennis die met een paar Hongaarse toeristen door Amsterdam liep en daarbij de Wallen aandeed, dat het een van die Hongaren opviel dat in een bepaalde straat achter de ramen en in deuropeningen zoveel Hongaars te horen was. Dat heeft hij goed opgemerkt. Gisteravond was er een programma op de Hongaarse tv zender MTV waarvan de titel was: 'Als Nederlanders het woord 'Hongaar-Magyar' horen, denken ze aan prostituees'.

 
   
 
Volgens de inleiding van het tv-programma, met een kort videoverslag en aansluitend gesprek met twee mensen van hulpverlenende instanties, blijkt namelijk dat er tussen de 500 en 600 Hongaarse prostituees in Amsterdam aan het werk zijn en dat hun Hongaarse pooiers erg agressief zijn. Twee straten in het Wallengebied zijn nu zelfs overwegend in Hongaarse handen.

De Nederlandse politie is trouwens nog steeds bezig met de zaak van het vermoorde Hongaarse meisje dat vorig jaar februari dood op straat werd gevonden. De moordenaar is nog niet gevonden. Eerder werden al onderzoeken gestart naar de link tussen Hongarije en Nederland in verband met prostiuees in Alkmaar en werden twee Hongaarse meisjes in Groningen gered van de prostitutie. Recent is een Hongaarse man uitgeleverd aan Nederland omdat hij hoofdverdachte is in een internationaal netwerk van mensenhandel. De 43-jarige man is de organisator van deze mensenhandel en heeft in verschillende landen prostituees aan het werk. Vorige maand is er ook al een 24-jarige Hongaar op beschuldiging van mensenhandel aangehouden.

Amsterdam is niet de enige stad waar zoveel Hongaarse meisjes en jonge vrouwen onder dwang aan het werk zijn, in veel meer Europese steden blijkt dit netwerk Hongaarse vrouwen aan het werk gezet te hebben. Het criminele netwerk opereert vooral vanuit de stad Nyíregyháza in het oosten van Hongarije. De meeste meisjes en vrouwen blijken dan ook uit de provincie Szabolcs-Szatmár-Bereg te komen, waarvan Nyíregyháza de provinciehoofdstad is.

Dit voorjaar werden in Nederland al vijf pooiers en vier exploitanten opgepakt in Amsterdam opgepakt. Zie: Hongaarse en Nederlandse vrouwenhandelaren opgepakt

Interview op MTV en tekstversie, in het Hongaars

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije