Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Verhoor arrestanten zonder advocaat

Donderdag 16 juni 2011 - De regeringspartij Fidesz heeft een wetsvoorstel ingediend waardoor burgers die gearresteerd zijn door de politie tot 48 uur onthouden kunnen worden van een advocaat. In die tijd zouden ze dan al verhoord kunnen worden.

Volgens András Cser-Palkovics, parlementslid voor Fidesz, moeten verdachten van hun advocaten gescheiden worden gehouden om zonder tegenwerking al vanaf het begin te kunnen worden verhoord. Cser-Palkovics zegt dat het volgens de regels van de Hongaarse Grondwet mogelijk is.

De Kamer van Hongaarse Advocaten heeft laten weten dat dit voorstel indruist tegen alle internationale conventies. Als die wet er komt, aldus de voorzitter van die Kamer János Bánáti, zullen ze naar het Constitutionele Hof stappen. Het Hongaarse Helsinki Committée liet weten dat deze wet, en ook het voorstel om de periode dat een arrestant zonder aanklacht vastgehouden kan worden verlengd wordt, een schending van de Europese Conventie voor Mensenrechten is. Iedere arrestant heeft recht om zo snel mogelijk een advocaat te laten komen, voordat het verhoor begint.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije