Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Voorzitter parlement verbiedt toegang fotografen

orbfelulVrijdag 23 september 2011 - Mag je als persfotograaf foto's maken van de premier terwijl hij een speech houdt met een camera van bovenaf inzoemend op de kladjes waarop die speech geschreven staat? László Kövér, voorzitter van het Hongaarse parlement, vindt van niet. Hij verbiedt daarom twee persfotografen nu de toegang.

In het Hongaarse parlement zitten de pers op een galerij recht boven de spreekstoel, van daaruit kunnen ze bovenop de sprekers kijken en dus ook foto's maken. Uit de foto's die door fotografen van Index.hu en Origo.hu zijn gemaakt blijkt dat premier Viktor Orbán andere dingen zei dan er in de originele tekst stonden. Stukken waren doorgekrast of aangepast. De speech ging over de Hongaarse nieuwe wet die het mogelijk maakt om niet afbetaalde hypotheekleningen bij buitenlandse banken tegen een veel lagere wisselkoers in te kunnen lossen.

Op het Engelstalige blog 'The Contrarian Hungarian' meer over dit thema, met foto's van de premier en zijn speech.

Ook in het zelfde artikel een erg grappig item met foto's over het opvullen van de lege bankjes rondom staand sprekende Fidesz-leden, en dat één van van die Fidesz- leden wel heel erg graag op verschillende stoelen zit.

De in het openbaar verschenen foto's van de premier, van boven op het hoofd gezien met uitgespreide armen, vormen natuurlijk koren op de molentjes van photoshoppers. Op 168ora.hu een prachtig overzicht van wat er met die pose van Orbán voor leuks valt te maken!

>>>>  TdS
>>>>  Bron: diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije