Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Leider MSZP stapt op

Vrijdag 30 mei 2014 - Attila Mesterházy, partijvoorzitter en fractieleider van de socialistische MSZP, heeft eind mei zijn ontslag ingediend. Zowel bij de Europese verkiezingen als bij de nationale verkiezingen in april van dit jaar leed zijn partij een grote nederlaag. "Als voorzitter van de MSZP neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor deze fiasco's," zei Mesterhazy in een verklaring op de website van de partij.

Bij de Europese verkiezingen lukte het niet om tegenwicht te bieden aan de winnende Fidesz-KDNP en werd zijn partij ook nog eens verslagen door de extreemrechtse Jobbik die op de tweede plaats kwam te staan. Ook de samenwerking met andere oppositiepartijen zoals de DK en Együtt/PM zorgde niet voor een beter resultaat. Voormalig premier Ferenc Gyurcsány, voorheen leider van de MSZP maar nu van de door hem opgerichte DK, deed het bij de Europese verkiezingen met hetzelfde aantal zetels als de MSZP juist erg goed. Gyurcsány lijkt daarmee weer helemaal terug te zijn van weggeweest.

>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije