Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlander leidt Europees topinstituut

Dinsdag 16 september 2008 - De Nederlander Martin Schuurmans is maandag in Budapest gekozen tot bestuursvoorzitter van het nieuwe Europees instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).


Hij moet van het topinstituut een Europees netwerk vormen van de beste universiteiten en bedrijven. Doel is dat Europa zo als een talentenmagneet de slimste wetenschappers ter wereld aantrekt. Het project is een paradepaardje van voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie, die het instituut in Budapest maandag opende.

Prof.dr Schuurmans (61) was voorheen vicepresident van Philips Research. Hij stond aan de basis van High Tech Campus Eindhoven en was hoogleraar innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij was recent mede-oprichter van de Sino-Dutch Biomedical School of Information Engineering in Shenyang in China.
De Nederlander leidt bij het nieuwe Europese topinstituut een bestuur van achttien personen. „Ik denk dat ik nog nooit een groep mensen heb gezien met zo'n gezamenlijke wijsheid op zoveel terreinen van innovatie", zei Schuurmans bij de inauguratie.

Het bestuur moet de komende maanden strategische besluiten nemen, waaronder de eerste stappen voor de netwerken voor kennis- en innovatiegemeenschappen.
Voorzitter Barroso van de Europese Commissie wilde eigenlijk een miljarden euro's kostende nieuwe universiteit in een prestigieus gebouw, vergelijkbaar met het Amerikaanse Massachusetts-instituut. Maar een aantal landen, waaronder Nederland, was daar fel op tegen. Die landen wilden vooral een netwerkorganisatie van universiteiten en bedrijven, wat uiteindelijk ook de uitkomst is geworden. Het EIT heeft een budget van 309 miljoen euro voor de periode tot 2013.

>>>> Bron:
Reformatorisch Dagblad

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije