Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

EU Commissie onderzoekt Hongaarse staatssteun Audi

audifabriek.jpgZaterdag 31 oktober 2009 - De Europese Commissie heeft een formeel onderzoek geopend op grond van de regels van het EC-Verdrag inzake de Hongaarse staatssteun aan een investeringsproject van Audi Hungaria Motor Kft.in de fabriek in Gy?r. Hongarije wil de installatie van nieuwe high-tech lijnen voor productie van een nieuwe generatie motoren en motoronderdelen van modellen van personenauto's van de Volkswagen-Porsche Group gaan subsidiëren. Het standpunt van de Commissie is voorlopig dat de marktaandelen van de Volkswagen-Porsche-groep de grenzen van regionale steun overschrijden en dan met name de regels voor grote investeringsprojecten.  

Het openen van dit diepgaand onderzoek geeft belanghebbende derde partijen de mogelijkheid te reageren op de voorgestelde maatregelen maar het is niet de bedoeling dat vooruit gelopen wordt op de uitkomst van het onderzoek.

Commissaris van de Mededingingsraad Mw. Neelie Kroes zei: "Wanneer de begunstigde van steun voor een grote regionale investeringsproject een groot marktaandeel heeft in sommige sectoren, moeten wij controleren of de begunstigde werkelijk de steun voor het uitvoeren van de investering nodig heeft en dat de opbrengsten van die steun opwegen tegen de daaruit voortvloeiende verstoring van de mededinging ". Het project wordt uitgevoerd in de regio West-Transdanubië, die in aanmerking komt voor regionale steun vanwege de lage levensstandaard en hoge werkloosheid. De regionale steunmaatregelen zullen worden getoetst en dan met name de regels voor grote investeringsprojecten.

>>>> Bron: EU persberichten

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije